Dag 20: Davenport

Na onze rustdag van gisteren zijn we weer supervroeg op pad gegaan vandaag. We zijn naar Daytona gereden  om er de ‘all access tour’ in het International Speedway Stadium te gaan doen. We waren goed op tijd om met het eerste trammetje mee te kunnen dus dat was al een serieuze meevaller want de volgende rit was pas een uur later. Deze tour was echt de moeite waard om te doen. We zijn een stukje over het circuit zelf gereden en mochten uitstappen op de plek van de finishlijn. 



Tegelijkertijd kon je ook zien en voelen hoe steil die baan wel niet is. (31 graden om precies te zijn!) De volgende stop was de ‘press room’ waar de coureurs tijdens en na de wedstrijd geinterviewd worden.



 We hebben ook op de ‘fanzone’ gestaan, op het middenplein van het complex waar ook de garages liggen waar de deelnemende auto’s onderhouden worden tijdens de wedstrijd. Ook mochten we uitstappen aan ‘The Victory Lane’. Dit is de plek waar de winnaar direct na de  finish zijn overwinning komt vieren op het podium. 


Bij de laatste stop mochten we uitstappen om eventjes in de tribune plaats te nemen, vanwaar je een mooi zicht had over het gehele circuit, indrukwekkend groot! Op het einde van de rit kwamen we langs de racewagen die dit jaar de Daytona 500 had gewonnen. (Klik hier) De Daytona 500 is een race die elk jaar in februari gehouden wordt op de Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida. De race maakt deel uit van de Nascar Sprint Cup en wordt als de belangrijkste race van het jaar gezien in de Nascar.
De auto was nog in exact dezelfde staat dan op de moment dat hij over de finish reed, blutskes en vuiligheid incluis dus…  


Deze uitstap had ik voornamelijk voor Len ingepland maar heb er zelf ook enorm van genoten! 
Alvorens terug naar ons huisje te rijden zijn we nog even naar Daytona Beach gereden (aja, we waren daar tòch slechts een kwartiertje rijden vandaan dus waarom niet?!) ;-) 
Daar ben ik met de meisjes een stukje over het strand gewandeld. Terwijl Jan en het zoneke boven  aan een tafeltje bleven wachten omwille van de warmte. Op verschillende plaatsen mag je daar met je auto gewoon op het strand rijden Je betaald daarvoor wél 20 dollar en dat vonden we een beetje teveel voor het half uurtje dat we er zochten door te brengen… 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten