Dag 18: Davenport

Vandaag zijn we naar Busch Gardens (Tampa) geweest. Dit is een pret/dierenpark tegelijkertijd. De coasters en andere attracties daar waren weer he-le-maal tòp!! Deze zijn dan ook enkele (zeg maar véle) niveautjes hoger dan bij ons! (Bobbejaanland is er niks tegen zeg maar…) ;-p We hebben ze spijtig genoeg niet allemaal kunnen doen omdat de wachtrijen tergend traag gingen en het leek of het park op lage capaciteit draaide. Dikwijls 1 treintje op een baan terwijl er een héle rij  volk stond aan te schuiven + de ‘Fastpassers’ (mijn grootste frustratie van al!) werden vanzelfsprekend weer voorgelaten op de rest! Met als gevolg dat we bij iedere attractie meer dan een uur stonden aan te schuiven… (terwijl het écht niet druk leek te zijn in het park…). Maar het lange wachten loonde gelukkig wél iedere keer de moeite! 
Nadat we ‘uitgecoasterd’ waren zijn we ook nog met een treintje doorheen het dierengedeelte gereden. Ook daar even een spannend moment beleefd toen bleek dat de neushoorns gewoon los tot bij het treintje konden komen! Dacht altijd dat deze dieren best gevaarlijk zijn, dus toen we met het treintje een neushoorn in een hoekje leken te drijven begon ik toch eventjes te zweten. Het beest leek even in ‘aanvalsmodus’ over te gaan toen hij zich richting ons treintje draaide! Pffffff, blij dat we hier veilig voorbij geraakten! De dieren hadden zeëen van ruimte en buiten het treintje dat door dit deel reed waren de dieren ook voldoende afgeschermd van het volk en de drukte. 
Met de warmte liep er ook een ’spritzer squad’ door het park die mensen enthousiast nat spoten! 


 Vandaag is het trouwens 1 van de eerste dagen dat we het droog hebben gehouden tijdens een uitstap want buiten enkele kleine wolken hebben we niks van regen gehad in het park. Wél werden enkele attracties tijdelijk stilgelegd omdat ze dachten dat er onweer op komst was maar dit bleek gelukkig snel loos alarm en kort nadien werden alle attracties dan ook weer opengesteld.
Op de weg naar huis zagen we de lucht voor ons onheilspellend donker worden en niet lang daarna kregen we dan ook de vòlle lading… 





De sluizen gingen weer hélemaal open en het begon ook fiks te onweren! We hebben dan ook zo snel mogelijk een afrit genomen om iets te gaan eten, want in het donker rijden tijdens zo’n weer is écht geen pretje! We hadden dan ook het geluk dat het na onze maaltijd gestopt was met regenen en we onze weg veilig konden verderzetten. 
Morgen maken we er weeral een rustdagje van sé! We wilden dan eigenlijk naar Daytona International Speedway gaan, maar omdat we veel te laat thuis waren vandaag heb ik dit maar verzet naar zondag. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten