Dag 15: Davenport

Allereerst even vermelden dat mijn voornaam vanaf nu Frek is en niet meer Frouke. Hahaha, krijgen ze écht niet uitgesproken hier hé die naam!! ;-P Vond Jan wel geweldig natuurlijk, want nu is da ook gelijk mijne nieuwe roepnaam hé, Frek hier… Frek daar…! ;-P
Soit, we zijn vandaag dus naar Magic Kingdom geweest (1 van de 4 Disneyparken die Orlando telt), en het was superrrrplezant! We hebben véél attracties kunnen doen doordat ze hier met een fantastisch FastPass systeem werken. Even erbij vermelden dat dit bij Disney supergoed geregeld is en dat iedereen van dit systeem kan genieten en niet alleen de mensen die het zich kunnen permitteren. Bij Disney krijgt ieders sowieso 3 Fastpasses bij zijn ticket zonder extra te moeten bijbetalen. Van de moment dat deze 3 passen opgebruikt zijn, kan je telkens een nieuwe Fastpass aanvragen voor een volgende attractie. 

Bij parken zoals Universal/Aquatica,… moet je extra (zeg maar gerust smérig veel) bijbetalen om zulke passen te krijgen. (wel leuk voor diegenen die het zich kunnen permitteren misschien, minder voor de mensen die dit niet kunnen of uit principe niet willen bijbetalen…). Zij (en ook wij dus) staan hierdoor gewoon dubbel zo lang aan te schuiven aan iedere attractie om telkens alle ‘Fastpassers’ voor te laten! 
Dikke pluim dus voor Disney dat zij laten zien dat zo’n ‘snel’systeem ook op een andere, eerlijkere manier kan plus dat het nog wérkt ook! 
We hebben dus bijna nergens heel lang moeten aanschuiven en hebben sommige attracties zelfs meerdere keren kunnen doen! Tot groot plezier van iedereen. 
Met Len ben ik zo’n 5 keer in de raceautootjes geweest. (tof parcours!), terwijl de meisjes de theekopjes en de Dumbo olifantjes hebben gedaan. We zijn ook in ‘It’s a small world’ gegaan en kwamen er helemaal gebrainwasht eruit: ‘iiiiiiiiiit’s a small world aaaaaaafter aaaaaaall’ (tja, een oorwurm tòt en mét hé!!!) :-D
De licht/vuurwerkshow aan het Cinderella kasteel was dan weer een mooie afsluiter van de dag (alhoewel afsluiter….) ;-) Ik weet niet waar ik het vandaan haalde maar ik was nog in een fantastische staat om zelfs ’s avonds nog ne gigantische spurt naar vanachter het park te trekken om nog voor 1 laatste keer de Splash Mountain te gaan doen! Terwijl iedereen der al goe door zat zenne. Len hebben we zelfs halverwege aan het middenplein met onze spullen achtergelaten omdat hij door zijn benen begon te zakken van vermoeidheid, ocharme… (onze 16 jarige sportman was dus duidelijk nìet tegen zen 39 extreem uitgeslapen en op dat uur nog zéér enthousiaste moeder opgewassen!) ;-P 


Nadat we ‘uitgedisneyt’ waren moesten we ook nog een heel eind naar de overzetboot gaan om vervolgens ook nog een ferm stuk naar de auto te wandelen. Ik geloof dat het uiteindelijk tegen 12u middernacht was dat we in onze auto stapten. (en te weten dat we daar ’s morgens al om 7u15 stonden hé). 
Maar het was dan ook een supergeslaagde dag! Het weer is ook héél goed meegevallen trouwens. Slechts enkele korte buitjes en voor de rest van de dag, zon, zon en nòg eens zon! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten