Dag 30: Townsend - Asheville

Niet één…, niet twee…, niet drie…, maar liefst VIER beren hebben we gezien tijdens onze fietstocht langs de Cades Cove Looproad!!! Amai, we zijn dus écht verwend geweest qua ‘bearspotting’ vandaag! We zijn er zelfs nog enkele rakelings  gepasseerd, maar bij de eerste mochten we niet stoppen en er was er nog een grote gespot op een stuk weg waar we niet langskwamen en vlak nadat ik even was gestopt om mijn fotolens te vervangen was er op die plek ook een beer de weg overgestoken! De eerste die we met eigen ogen gezien hebben was al kort na de start van ons fietstochtje. Dit was een kleintje die in een boom zat te eten. Moeder beer zal vast in de buurt hebben gezeten dus van de moment dat het kleintje uit de boom kwam zijn we dan ook onmiddellijk doorgereden. De volgende 2 zaten ook in een boom te eten. Volgens andere mensen zaten er zélfs 3 in de boom, maar wij hebben er maar 2 gezien. 


De laatste zat ook in een boom en deze zagen we pas op het einde van onze fietstocht. We hebben ruimschoots kunnen genieten van deze dieren want enkele bleven lekker lang zitten knabbelen vanboven in de boom. 
Het fietsen zelf was ook heel leuk. Mooooiii landschap! 17 kilometertjes + redelijk heuvelachtig ook, maar dat vond ik niet erg, want dan kon ik er eens wat hamburgers en frieten aftrainen! ;-)
En het feit dat er geen auto’s waren toegelaten tot 10u ’s morgens maakte het eens zo mooi! Het leek op bepaalde momenten wel of we de hele Looproad voor onszelf hadden!



We zijn er wél héél vroeg voor moeten opstaan (5u15), maar het loonde dan ook AB-SO-LUUT de moeite! Deze activiteit gaat dan ook sowieso mijn top 3 in van al onze USA uitstappen die we tot hiertoe deden! 
Nadat we ons na de fietstocht een pluche beertje hadden aangeschaft zijn we terug naar het motel gereden om onze spullen in te pakken en te vertrekken richting Asheville.



Op onze weg naar daar zijn we nog enkele keren gestopt om te genieten van de prachtige uitzichten! 
Bij aankomst aan het motel zijn de kinderen direct het zwembad ingesprongen! Ze moeten er maar van profiteren zolang het nog kan, want onze reis begint nu toch stilletjesaan  te korten… 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten